Tehnoloogia arengu mõju õppimisvõimalustele tulevikus

Tehnoloogia areng ja riskid – parem on olla looja!

Vaid üks põlvkond tagasi oli internet ainult ühendus mõnede ülikoolide vahel. Esimene elektrooniline kiri saadeti välja aastal 1971. Esimene veebileht loodi aastal 1991. 2018 aastaks on maailmas juba u 2 miljardit veebilehte ja see arv suureneb pidevalt (vt: mitu veebilehte on maailmas). Täna ei tähenda internet vaid e-kirjade saatmist ja informatsiooni kogumist: seal toimub elektrienergia jaotus, ostude tegemine ja jälgimine, igapäevasuhtlus ja veel palju muud. Erinevad seadmed on ühendatud internetti: lisaks arvutitele ja nutiseadmetele ka telerid, külmikud, lambipirnid, meditsiinilised seadmed, autod, jne. Koos interneti potentsiaali positiivse arenguga on samavõrra eksponentsiaalselt arenenud ka selle negatiivsed aspektid.

Lisainfo küberkaitse aine materjalidest: https://web.htk.tlu.ee/digitaru/kyberkaitse/chapter/infouhiskonna-areng-ja-tulevik/

Lisa kommentaar

Your email address will not be published.